Mikä on Kotistudiokoutsi?

Kotistudiokoutsin ideana on auttaa sinua tekemään parasta mahdollista musiikkia suoraan kotoasi, ilman turhaa teknistä jargonia tai kalliita laitteita. Tarjoan tietotaidon, jolla teet ammattimaista musiikkia helpommin ja nopeammin kuin osasit kuvitella.

Tervetuloa! Olen JP Pulkkinen, Kotistudiokoutsin perustaja. Soitan ja teen musiikkia kotonani, niin kuin varmasti sinäkin. Tiedän, että jokaisen musiikkia tekevän tavoitteena on luoda hyvälaatuisia kappaleita – niin laadukkaita, että kappaleesi voisivat soida radiossa, TV:ssä tai missä tahansa muuallakin ja voisit olla tekemästäsi jäljestä ylpeä.

Perustin tämän blogin, koska olisi ollut hienoa saada apua ja vinkkejä musiikin tekemiseen kotistudio-olosuhteissa silloin kun olin itse vielä musiikillisen polkuni alkutaipaleella.

Kysymykset, joita minulla oli silloin voivat olla hyvinkin samantapaisia kuin sinulla nyt. Kuulostaako seuraavat kysymykset tutulta?

  • Voinko tehdä laadukasta musiikkia kotoa käsin?
  • Minkälaisia laitteita ja ohjelmia tarvitsen?
  • Miten pystyn kirjoittamaan hyviä biisejä kehittymään säveltäjänä?
  • Mikä saa muovisen, ohuen ja halvan kuuloiset kotiäänitykseni kuulostamaan ammattimaiselta, selkeältä ja voimakkaalta?

Oletpa sitten vasta aloittanut tiesi tai jo kokenut kotistudiomuusikko, olet tullut oikeaan paikkaan. Tältä sivustolta löydät sisältöä, joka kehittää musiikintuottamisen taitojasi niin sävellyksen ja äänityksen kuin miksauksen ja masteroinninkin osalta. Tämä sivu ei sisällä tylsää tai sinulle turhaa teoriaa – vaan pelkästään relevanttia infoa ja työtapoja laadukkaan musiikin tekemiseen kotiolosuhteissa.

Mikäli jokin askarruttaa, tai haluat ehdottaa aihetta, jonka kävisin läpi blogissa – lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen jp@kotistudiokoutsi.fi

jp-mixing
Kuva: ELIKUZ Media

Miten Kotistudiokoutsi auttaa sinua nyt heti?

Olet luultavasti löytänyt paljonkin vinkkejä ja temppuja netistä niin foorumeilta kuin Youtubestakin  – osa hyödyllisiä, osa ei niinkään. Sinua kehotetaan ostamaan hintavia etuasteita, mikrofoneja ja ohjelmia sekä tekemään kelluvat rakenteet ja äänieristämään kotistudiosi saavuttaaksesi laadukkaan lopputuloksen. Toki, voit käyttää rahasi kaikkeen tähän, mutta parantavatko ne tosiasiassa omaa musiikkiasi? Ei ole olemassa yhtä laitetta tai temppua joka dramaattisesti muuttaisi kaiken paremmaksi.

Kotistudiokoutsi muuttaa käsityksesi musiikin tekemisestä kotiolosuhteissa. Asiat joita opetan, eivät ole sidonnaisia tiettyyn laitteeseen, ohjelmaan tai musiikkityyliin, ja mikä parasta – pystyt hyödyntämään niitä samantien. En kehota sinua ostamaan tai olemaan ostamatta mitään, vaan keskityn siihen kuinka sinun tulisi ajatella ja mitä sinun tulisi tehdä kehittyäksesi ja saavuttaaksesi parempia tuloksia.

Saat käyttöösi tietotaidon, jota olen kerryttänyt vuosien opiskelulla, harjoittelulla ja käymällä läpi loputtoman määrän opetusvideoita ja oppaita. Autan sinua välttämään suurimmat sudenkuopat ja amatöörivirheet, joita olen itse tehnyt.

Tosiasiassa et tarvitse kalliita vehkeitä tehdäksesi ammattimaista musiikkia kotoa käsin. Peruskaluston lisäksi tarvitset taitoja ja ne puolestaan karttuvat harjoittelun myötä. Kotistudiokoutsin avulla nämä taidot kehittyvät mielettömän paljon nopeammin. Sinulla on todennäköisesti jo käytössäsi laitteet ja ohjelmat, joita tarvitset, joten eiköhän ryhdytä tuumasta toimeen.

Lataa ilmainen opas “Kuusi askelta laadukkaan musiikin tekemiseen kotioloissa” ja saat samalla viikottaiset uudet videot ja vain sähköpostilistalaisille räätälöidyt sisällöt suoraan sähköpostiisi.

JP Pulkkinen

Kuten jo mainitsin, olen Kotistudiokoutsin perustaja. Musiikkia olen tehnyt niin bändien kanssa kuin itsenäisestikin. Perustin äänitysstudion Ouluun vuonna 2013. Opiskelin musiikkiteknologiksi, mutta suurin oppi on karttunut tekemällä ja harjoittelemalla. Kotona tehdyt demot ovat kehittyneet ajanmyötä laadukkaiksi äänitteiksi. Omaa musiikkiani teen ja äänitän asunnossa, jossa ei ole minkäänlaista lisä-äänieristystä ja vain vähän akustointia. Laitteet ja soittimet ovat edullisemmasta päästä. Musiikkini on iskevää modernia melodista metallia / rokkia. Voit kuunnella sitä täältä.

Sanoisin lähestymiskulmani musiikkia kohtaan olevan enemmän intohimoinen kuin tekninen. Musiikin pitää herättää tunteita ja haluan musiikkini kuulostavan mahdollisimman hyvältä. Kun kuuntelen musiikkia, keskityn tunnelmaan ja fiilikseen enemmän kuin teknisiin seikkoihin. Ei ole niin väliä mitä virveliä tai etuastetta kyseisessä kappaleessa on käytetty, kunhan se toimii. 

Tästä syystä haluan sinunkin keskittyvän oikeisiin asioihin ja saamaan aikaan parasta mahdollista jälkeä laitteilla joita jo omistat.

Kotistudiokoutsi - jp