äänitystekniikka haastavien osuuksien äänitykseen

Äänitystekniikka haastavien osuuksien äänitykseen

Hyvin soitetut raidat on kaiken perusta. Ilman sitä mistään ei tahdo tulla oikein mitään. Joskus tulee sävellettyä liian hankalia juttuja tai on vain huono päivä, eikä saa niitä soitettua tarpeeksi hyvin. Se on ymmärrettävää. Tässä on äänitystekniikka haastavien osuuksien äänitykseen:

Tämän tekniikan avulla saat taltioitua hankalimmatkin kitaralirutukset tai kosketinosuudet narulle. Äänitä niin pienissä pätkissä, että saat kaiken varmasti menemään oikeaan tempoon sujuvasti. Editoi äänittämäsi otot samantien kohdilleen. 

Ei ole tavatonta äänittää tuplasti hitaampaan tempoon ja nopeuttaa sitten otto takaisin oikeaan tempoon. Lopputulos on kuitenkin hyvin usein epäluonnollisen ja oudon kuuloinen. Käytä sen sijaan tätä tekniikkaa. Näin saat hyvin soitetun lopputuloksen, ilman että koko raita kuulostaa robotilta. 

Ei kai se ole niin justiinsa? Usein se on. Lepsu soitto on yleensä juuri se, joka saa kotistudiodemot ja bändien omat äänitykset kuulostamaan kehnoilta. Vika on siinä ettei osata tai malteta panostaa tarpeeksi. Nimenomaan äänitysvaihe on se, jossa kaikki ”taika” tapahtuu – ei miksausvaihe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *