ad libs

Ad libs – Kasvata biisin meininkiä ja luo lopun tuntua

Ad libit on lyhyitä spontaaneja inspiroituja melodiapätkiä itse päämelodian välissä tai päällä. Sana ”Ad lib” (monikko ad libs) tulee latinankielisestä sanasta ”ad libitum” ja tarkoittaa ”vapaasti ”(engl. with freedom). Niitä käytetään nostamaan meininkiä ja luomaan lopun tuntua kappaleen viime hetkille, usein viimeiseen kertosäkeeseen. Ad libit ovat yleensä kappaleen sanojen tärkeimpiä kohtia tai yksinkertaisesti ”uu” ”aa” jee” -äänteitä. Tässä videossa näytän muutamia esimerkkejä minkälaisia ad libit voivat olla ja miten lähestyä niiden miksaamista.

Kuten huomaat, ad libsien käyttö on yksinkertainen ja tehokas tapa luoda lopun tuntua sekä lisää menoa ja meininkiä kappaleeseen. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla juuri tällaisia – voit käyttää niitä kuten parhaaksi näet. Toivottavasti tämä video antoi sinulle inspiraatiota ja ideoita omiin projekteihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *