sopiva äänitys- ja miksaustaso – kuinka lujaa kannattaa äänittää

Sopiva äänitys- ja miksaustaso

Mikä on sopiva äänitys- ja miksaustaso? Kuinka lujaa pitäisi äänittää? Toiset sanovat, että liin lujaa kuin mahdollista. Jotkut antavat tarkan desibelilukeman. Osa taas sanoo tason olevan hyvä kun mittari käy kovimmissa kohdissa keltaisella. Miten asian laita oikeasti on?

Entä millaisella tasolla raitojen signaalin tulisi olla miksausta aloittaessa? Kuulostaako pluginit huonommilta, mikäli niihin menevä signaalitaso on väärä? Pitääkö faderit pitää mahdollisimman lähellä nollatasoa, jotta raidat kuulostaisivat mahdollisimman hyviltä ja tarkoilta?

Tässä videossa kerron kaiken tämän ja oikaisen yleisiä harhaluuloja äänitys- ja miksaustasoihin liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *