miksaa helpommin nopeammin ja paremmin

Miksaa helpommin, nopeammin ja paremmin

Työstätpä sitten omaa musiikkia tai teet tilaustyötä asiakkaalle – miksaamisessa on aina tietyt mekaaniset vaiheet, joilla ei ole mitään tekemistä luovan työn kanssa. Miksattavat raidat halutaan yleensä nimetä, järjestää, värikoodata, reitittää ja niin edelleen. Mikäli teet miksausta paljon, nämä mekaaniset vaiheet alkavat jossain vaiheessa puuduttaa. Tässä videossa haluan näyttää sinulle miten oikaiset nämä vaiheet ja paljon enemmän. Miksaa helpommin, nopeammin ja paremmin tekemällä kuten videossa näytän.

Miksatessa on tärkeää olla sellaiset työkalut käytössä, jotka nopeuttavat työskentelyä – eikä päinvastoin. On myös äärettömän paljon mukavampi työskennellä, kun pystyt keskittymään jatkuvasti taiteellisiin valintoihin mekaanisen säätämisen sijaan. Tämä on täysin mahdollista.

Voit nimittäin tehdä lähes kaiken säätämisen jo valmiiksi etukäteen. Jokaisessa DAWissa onnistuu tehdä templateja, eli projektipohjia. Tallentamalla projektin templatena (Save as template) normaalin tallentamisen sijaan, saat tallennettua pohjan itsellesi talteen. Näin voit aina avata kyseisen templaten kun tarvitset sitä.

miksauspohja

Avaa siis tyhjä projekti ja ala kasaamaan omaa miksauspohjaasi. Luo raidat joita yleensä tarvitset sekä nimeä, värikoodaa ja reititä ne valmiiksi. Jo tämä nopeuttaa hurjasti miksauksen aloittamista joka kerta. Kun miksailet menemään tarpeeksi kauan, hoksaat tiettyjen pluginien ja asetusten toistuvan jatkuvasti. Voit ajan saatossa kehittää miksauspohjaasi viemällä näitä toistuvia asioita suoraan templateen.

Voit viedä miksauspohjan niinkin pitkälle, että lisäät delay- ja kaiku-kanavat valmiiksi, jolloin voit lähettää raitoja suoraan niihin, ilman että niitä tarvitsee joka kerta alkaa tekemään alusta. Sama juttu muiden efektien kanssa. Lisää kaikki mitä tiedät tarvitsevasi. Videolla esittelen oman miksauspohjani, joka on kasautunut pikkuhiljaa. 

miksaustemplate

Voit viedä äänitysprojektistasi raidat audioksi ja heittää ne tähän miksauspohjaan. Samalla tavalla kuin saisit asiakkaalta audio-raidat miksattavaksi. Näin nopeutat huomattavasti omaa työskentelyäsi, kun et joudu tekemään kaikkea joka kerta alusta.

Toivottavasti tästä artikkelista ja videosta on sinulle paljon apua. Mikäli jokin miksauspohjassa, videossa tai muuten vain mietityttää – älä epäröi jättää kommenttia tähän alapuolelle, suoraan Youtube-videoon tai vaikka sähköpostiini. Ota muutenkin Kotistudiokoutsi.fi seurantaan somessa:

laadukasta musiikkia kotioloissa – kotistudiokoutsi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *