paras ilmainen plugin bassolle

Paras ilmainen plugin bassolle

Basson äänittäminen suoraan linjaan on helppo ja yleinen tapa äänittää bassoa. Tämä tarkoittaa basson kytkemistä joko suoraan tai DI-boksin kautta audio interfaceen. Ei ole syytä mikittää bassovahvistinta, sillä linjasoundilla pärjää oikein hyvin. Tässä videossa esittelen pluginin, jolla tästä linjasoundista saa laadukkaan kuuloisen hetkessä. Tämä plugin antaa erinomaisen bassosoundin niin rockiin, metalliin kuin muihinkin musiikkityyleihin. Parasta pluginissa on sen hyvä soundi, sillä päihittää monet maksulliset plugarit mennen tullen. Lisäksi se on kokonaan ilmainen. Tässä paras ilmainen plugin bassolle:

Kyseessä on siis TSE Audion BOD ja pääset lataamaan sen painamalla tästä linkistä. Voit halutessasi lahjoittaa TSE Audion väelle ”oluen” samalla kun lataat BOD-plugarin. Tämä plugin emuloi tunnettua Tech 21 Bass Driver DI – pedaalia ja tekee sen todella hyvin. Aseta kyseinen plugari ensimmäiseen inserttipaikkaan bassokanavassa. Koska plugin emuloi myös DI-pedaalia, ei soundin tarvitse olla valmiiksi vahvistimen kautta mikitetty, eikä vahvistinmallinnusta tarvitse käyttää ennen tätä plugaria. BODin jälkeen voit miksata bassoa kuten miksaisit normaalia mikitettyä tai vahvistinmallinnettua soundia (mm. EQ:lla ja kompressorilla).

Mikäli olet Pro Toolsin käyttäjä, sinulla on valmiiksi käytössäsi bassoplugari, joka emuloi tätä samaa driver DI – pedaalia: Sans Amp bass overdrive. Aivan kuten BOD, myös Sans Amp plugari on äärimmäisen laadukas. Olin pitkään turhautunut, sillä juuri sitä tai vastaavaa vaihtoehtoa ei ollut saatavissa muille DAWeille. Onneksi TSE Audio kehitti BODin. Riippumatta siitä mitä äänitysohjelmaa käytät, BOD toimii jokaisessa DAWissa niin macilla kuin Windowsillakin.

Mikäli etsit tietynlaista alan standardia bassosärösoundia, lakkaa etsimästä, se on tässä. BOD antaa juuri sen metalli / rock -särösoundin jota itse kaipasin vuosia. Voit käyttää sitä miedommilla asetuksilla missä tahansa musiikkityylissä. Plugarista löytyy särön lisäksi EQ. Toimii erinomaisesti myös midi-basson kanssa. TSE Audio BOD on paras ilmainen plugin bassolle ja kuten aiemmin sanoin, se päihittää monet maksulliset vahvistin- ja pedaalimallinnukset. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *